Shaker Stili Nedir? Yalın Dekorasyon Stili Önerisi

Shaker stili, evlerde güzel bir sadelik ve yalınlık sunan ev dekorasyon stilleri arasında karşımıza çıkıyor. Evlerinde temiz ve düzenli bir görünüm elde etmek isteyenlerin kullandığı ve Amerika merkezli olduğu bilinen Shaker stili aynı zamanda evlerde kullanışlı ve minimalist bir ortam yaratılmasına da imkan tanıyor. Peki bu dekorasyon stilini evlerinize uyarlamak istiyorsanız nelere dikkat etmeniz gerekiyor?

1. İşlevselliği Ön Planda Tutun

Yalın bir ev dekorasyonu tarzı olan bu stili evlerinizde uygulamak istiyorsanız seçeceğiniz tüm ürünlerin işlevselliğini ön planda tutmanız önem taşıyor. Unutmamak gerekiyor ki Amerikan tarzı Shaker stili minimalist bir ortam sunmak için az ama öz felsefesine önem veriyor. Dolayısıyla evinizi pek çok farklı işleve sahip çok sayıda eşya ile doldurmak yerine mümkün olduğunda az sayıda ama pek çok işlevi aynı anda sağlayabilecek eşya ve mobilyalar kullanmayı tercih etmelisiniz.

2. Mobilya Tercihi

Shaker stili mobilya tercihi konusunda ahşap kesinlikle ön planda. Tıpkı rustik bir dekorasyonda olduğu gibi bu dekorasyon stilinde de basit ama şık ahşap içeren mobilyalar kullanılabiliyor. Hem kaliteli hem de doğal bir görünüm elde edebileceğiniz uzun ömürlü mobilyaları kullanmak aynı zamanda bu stilin felsefesini de evinize yansıtmanıza yardımcı olacaktır.

3. Shaker Stili İçin Tercih Edilebilecek Renkler

Bu stilde bir ev dekorasyonu yapabilmek için aslında herhangi bir renk kısıtlamasından bahsetmez mümkün değil. Ancak her stilde olduğu gibi bu stil için de baskın olan bazı renklerden söz edilebilir. Shaker stili renk tercihleri için pastel açık tonlar, ruby kırmızı, parlak mavi, mor ya da yeşil renkleri kullanılabilir.

4. Shaker Stili Dekorasyon Ürünleri

Bu sade ve işlevselliğin ön planda olduğu dekorasyon stili için elbette kullanılan dekorasyon ürünleri de önem taşıyor. Duvarlarınızda ya da evinizin farklı kısımlarında kullanmak istediğiniz dekorasyon ürünlerinin uzun ömürlü olması Shaker stili felsefesi ile de uyum sağlayacaktır. Bunun yanı sıra Shaker stili bir dekorasyon yapacaksanız bu ürünlerin sadelikten uzak olmamasına dikkat etmeniz gerekiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir