Türkiye Güzellik Yarışması ve Düşündürdükleri

2017 yılında yapılan Türkiye güzellik yarışması sonuçları itibarıyla pek çok şeyi düşünmemiz ve sorgulamamız gerektiğini anımsattı.

Olayı bilmeyenler için anımsatmak gerekirse 2017 Türkiye birinci güzeli seçilen Itır Esen’in tacı bir gün sonra kendisinden alındı. Gerekçe olarak ise kendisinin 15 Temmuz günü attığı tweet gösterildi.

ıtır esen
ıtır esen

Ama olaylar bununla da bitmedi ilk yirmide olmasına rağmen, ilk on kişi arasına giremeyen bir diğer yarışmacının yarışma sonrası attığı tweetler de yine gündeme bomba gibi düşerek, kamuoyunun gündemine yerleşti.

Nasıl Bu Hale Geldik?

Olay duyulduktan sonra önce atılan tweetlere tek tek göz atmak gerekir ise öncelikle birinci olan kızımızın attığı 140 karakterlik mesajın elle tutulur, savunulur hiçbir yanı yoktu ve son derece çirkindi.

Diğer kızımız daha sonradan yaptığı açıklamada o mesajların kendisine ait olmadığını söylese de yine de o mesajları yazan kimse ve neye hizmet ediyor ise onun da savunulur bir tarafı yok.

ıtır esen kimdir
ıtır esen kimdir

Ve tüm bunlar insanlara düşündürüyor, bizim bu yaştaki gençlerimiz nasıl bu hale geldi? Ne zaman bu kadar çirkin cümleler kurar hale geldiler? Biz nasıl, nerede hata yaptık?

Biliyorum ki bu gençlere yüklenmek çözüm değil, elbette hata yapacaklar, bundan ders alacaklar ve yola devam edecekler. Ama her şey para pul, şöhret değil. Önce iyi bir insan olmak gerekiyor ki, sanırım burada biz büyüklerin ciddi anlamda bir eksikliği var ve benzer örnekler ortaya çıkmadan biz buna dur demeliyiz. Hemen şimdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir